Security

Security; risico’s uitsluiten

Zijn uw bedrijfsgegevens 100% veilig voor de buitenwereld? Een stabiele en beveiligde ICT-omgeving maakt uw organisatie slagvaardiger. En een belangrijk onderdeel van een betrouwbare ICT is natuurlijk correcte beveiliging. Belangrijke informatie moet te allen tijde gewaarborgd kunnen zijn. Solipsis Managed Services geeft u aan de hand van een ICT-scan (risico-analyse) een duidelijk overzicht van de voor de organisatie specifieke aandachtspunten. Naast advies over welke risico’s uitgesloten en/of opgevangen kunnen worden, helpt zij u ook de ICT-omgeving zodanig in te richten dat deze veilig is én blijft. Wel zo comfortabel.

Safety first

Betrouwbare ICT betekent ook beveiligde informatie, infrastructuur en uiteindelijk de kwaliteit van uw organisatie waarborgen. Door de gedegen security aanpak van Solipsis Managed Services kunt u onder meer rekenen op:

  • business proces verbetering
  • vermindering of zelfs uitsluiten van risico’s
  • voldoen aan de wet- en regelgeving

Alle e-mail en bijlagen richting uw aangesloten domein wordt op SPAM en mogelijke virussen gescand. De filter voorkomt dat uw ICT-omgeving kan worden geïnfecteerd en laat verschillende zaken meewegen in de lokalisering van SPAM. Het blokkeren gebeurt op basis van bijvoorbeeld formatting, seksueel getinte woorden, adressen en onderwerp regels. Solipsis biedt een aantal grondig geteste software tools voor antivirus en anti-spam.

Een hardware-, authenticatie-, USB-, cryptografische-, software-, of virtueel token zorgt er voor dat een gebruiker zich eerst extra identificeert alvorens hij toegang krijgt. Een security token kan in plaats van een wachtwoord worden gebruikt waarbij de authenticatie dikwijls via een externe device plaats vind. Solipsis biedt verschillende denkbare vormen van authenticatie als aanvulling op standaard beveiliging.

Een firewall beschermt het ICT-netwerk tegen misbruik van buitenaf. Een voorbeeld van een beschermd netwerk is een intranet of intern netwerk dat wordt beschermt tegen het internet. Ongewenst verkeer bestaat bijvoorbeeld uit aanvallen van hackers en crackers (krakers), inbraken en/of uitbraken van computervirussen, spyware, spam en denial of service attacks. U krijgt aan de hand van de risico-analyse een goed beeld van welke firewalls uw organisatie nodig heeft en wat hierin moet worden opgenomen.

securityP