ICT op maat met BIP-map

Ondersteun uw business met ICT op maatICT op maat met BIP map van Solipsis Managed Services

Al uw aandacht gaat vanzelfsprekend uit naar uw dagelijkse business. Maar bent u er zeker van dat deze optimaal door ICT wordt ondersteund? Dát is wat Solipsis Managed Services kan toevoegen aan uw organisatie, zodat u zich volledig op uw core business kunt richten.

De BIP-map (Business In Process) methode van Solipsis Managed Services brengt dit in beeld. Met deze methode brengen wij de schakels en afhankelijkheden in de keten van uw bedrijfsprocessen in kaart aan de hand van de ‘schijf van zes’: organisatie, proces, informatie, applicaties, infrastructuur en situatie.

Wat levert een BIP-map op voor uw organisatie?

De BIP-map geeft direct inzicht in risicogebieden, geeft een beeld van uw ICT-landschap en levert input voor de totale (toekomstige) architectuur. U kunt de informatie daarmee gebruiken als advies om uw ICT-investeringen af te zetten tegen uw bedrijfsdoelstellingen.

Een uitgewerkte BIP-map door Solipsis Managed Services is de basis voor gefundeerde voorstellen ter verbetering in IT en een functioneel/technisch ontwerp voor uw ICT-omgeving. Met recht een ICT-advies op maat, door de grondige aanpak zoals hieronder beschreven.

Hoe werkt de BIP-map methode?

Het proces om tot een BIP-map te komen bestaat uit drie stappen:

  1. Huidige situatie:
    De eerste stap is het in kaart brengen van de huidige situatie, op basis van de stappen uit ‘de schijf van zes’. Op die manier worden knelpunten inzichtelijk. We onderzoeken uw organisatie en (bedrijfskritische) processen en classificeren deze aan de hand van de BIV classificatie: Beschikbaarheid, Integriteit en Vertrouwelijkheid. En natuurlijk willen we weten welke (cruciale) rol ICT hierin speelt.
  2. Gewenste situatie:
    Stap twee in het BIP-map proces is een inventarisatie van de gewenste situatie.We kijken daarbij naar uw visie, (ICT) strategie en doelstellingen, de ICT-implicaties daarvan en uw wensen en verwachtingen op ICT-gebied.
  3. Voorstel met verbetermogelijkheden:
    De derde en laatste stap is een voorstel met concrete verbetermogelijkheden. Samen met onze gespecialiseerde consultants maken wij op basis van de informatie uit de voorgaande stappen een ingevulde BIP-map en ontvangt u een voor uw organisatie op maat gemaakt ICT-advies.

Wanneer ziet u resultaat?

BIP-map Solipsis - wanneer ziet u resultaat?

Kiest u voor het BIP-map instapmodel, dan ontvangt u één werkdag na het adviesgesprek al een ingevulde BIP-map op hoofdlijnen. Kiest u voor BIP-map compleet, dan ontvangt u een uitgebreide en uitgewerkte BIP-map na 5 werkdagen. Ongeveer 3 weken na de start presenteren wij de complete rapportage en de aanbevelingen. Wij dagen u uit de volgende stappen te zetten!

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of direct een offerte aanvragen? Wij helpen u graag verder via telefoonnummer (088) 599 1608 of stuur een e-mail naar verkoop@solipsismanagedservices.nl.

Neem contact met mij op!

Wilt u liever door ons benaderd worden? Vul dan onderstaand formulier in.

organisatie

naam

e-mail

telefoonnummer