Van storage naar virtualisatiemodel

Bedrijven die zich met storage bezighouden gebruiken geen hardware meer. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van een virtualisatiemodel. Dit heeft als gevolg dat er geen grote teams meer nodig zijn om het systeem te beheren.

Alles gevirtualiseerd in nieuwe storage systeem

Met de introductie van storage die software-defined is, is er een nieuwe periode begonnen voor de storage leveranciers. Omdat alles gevirtualiseerd is in het nieuwe besturingssysteem, kunnen applicaties en data instant gekloond worden en ook deduplicatie kan worden toegepast. Tot nu toe was dat dus niet mogelijk. U kunt met de toepassing binnen het systeem met de Amazon cloud data uitwisselen, terwijl u uw features in het systeem kunt blijven gebruiken.

Operations kunnen altijd doorgaan

Het systeem biedt evenveel storage als de virtuele machine. Uw operations kunnen op deze manier altijd doorgaan. Ook indien u besluit om een upgrade te doen of uw storagecontrollers te migreren. Omdat het om een groot systeem gaat is handmatig beheer heel veel werk.

Storage als dienstverlening

Met behulp van de moderne gevirtualiseerde storagesystemen is er minder beheer nodig. De resources van uw bedrijf zelf beheren wordt hierdoor mogelijk. De afdeling IT zorgt voor een dienstverlening. Uw bedrijf wordt van de beperkingen op IT gebied bevrijd. Met dit systeem is het niet meer noodzakelijk om downtime te plannen. De applicatie en data kunnen bij een migratie door de virtualisatie ongemoeid blijven. Door de moderne technieken wordt er van de IT-afdeling verwacht dat er geen downtime is en dat het constant functioneert.

Back-up wordt over het netwerk gedaan

Back-up gebeurt door virtualisatie op een heel moderne manier. Het kan op een efficiënte wijze worden gedaan met het dedupen van data en het toepassen van compressie. Het gebruik van tape of met grote schijven aftappen is niet meer nodig. Men moet nu telkens slechts een deel overzetten. Men hoopt het systeem in de toekomst verder te verbeteren zodat alle bedrijven die een storage behoefte hebben er gebruik van kunnen maken.

Wilt u meer tips of adviezen over het opslaan van data in de cloud? Onze adviseurs vertellen ze graag aan u.

Reacties zijn gesloten.