5 Tips om de mobile devices te managen

Mobiele apparaten zijn steeds belangrijker geworden in bedrijven en instellingen. Deze moeten betrouwbaar en veilig zijn en personeel moet met deze mobiele devices om kunnen gaan. Omdat de werkomgeving van iedere werknemer, in welk bedrijf dan ook, steeds mobieler wordt, is het voor bedrijven belangrijk hierin mee te gaan. Hieronder staan vijf tips voor een accuraat mobile device management.

Mobiele apparaten zijn steeds belangrijker geworden in bedrijven en instellingen. Deze moeten betrouwbaar en veilig zijn en personeel moet met deze mobiele devices om kunnen gaan. Omdat de werkomgeving van iedere werknemer, in welk bedrijf dan ook, steeds mobieler wordt, is het voor bedrijven belangrijk hierin mee te gaan. Hieronder staan vijf tips voor een accuraat mobile device management.

Tip 1: Inventariseer mobiele apparaten en ontwikkel een strategie

Het is belangrijk om te weten welke mobiele apparaten in gebruik zijn door de werknemers. Ook een inventarisatie van de gebruikte data en applicaties hoort hierbij. Tevens is het belangrijk om een strategie te ontwikkelen die zich richt op de toekomst, waarbij de ontwikkeling van de ICT wordt opgenomen. Ook moet gedacht worden aan de gevolgen van de werknemers, de arbeidsvoorwaarden en de eisen van de huidige maatschappij.

Tip 2: Integratie van mobile device management en securitybeleid

Het is belangrijk om het mobile device management en het IT-securitybeleid te integreren en richtlijnen te implementeren die ervoor zorgen dat werknemers zich ook aan het beleid houden. Het is belangrijk dat data niet verloren gaat tijdens het uitwisselen en dat bedrijfsgevoelige informatie niet op straat terecht komt. Eventueel moet worden gedacht aan de mogelijkheid om data van mobiele apparaten op afstand te kunnen verwijderen.

Tip 3: Maak helder wat de gebruikersrechten zijn

Het is belangrijk om in kaart te brengen welke werknemers gebruik mogen maken van welke data en applicaties. Ook dient een toepasbaar toegangs- en wijzigingsbeleid ingevoerd te worden.

Tip 4: Prive apparaten? Alleen volgens veiligheidsrichtlijnen!

Sommige organisaties maken gebruik van de mobiele apparatuur van medewerkers, die zij ook in privésituaties gebruiken. Veiligheidsrichtlijnen kunnen echter alleen worden geïmplementeerd als alle medewerkers zich hieraan houden. Medewerkers met prive apparaten dienen dan ook te zorgen dat de privéapparatuur voldoet aan de veiligheidseisen, voordat deze wordt opgenomen in het mobile device netwerk van het bedrijf.

Tip 5: Integreer mobile device management en systeembeheer

Als een bedrijf flexibel wil zijn en mobiele apparaten wil blijven gebruiken, is het belangrijk dat het mobile device management en het systeembeheer worden geïntegreerd. Op deze manier wordt het mobiel device management effectief uitgevoerd aangezien de systeembeheerders dan controle hebben over alle apparaten die in gebruik zijn.

Met bovenstaande vijf tips zorgt u ervoor dat uw medewerkers flexibel en mobiel kunnen blijven werken, zonder dat u als bedrijf tegen diverse ICT-problemen aan zal gaan lopen.

Wilt u meer tips of adviezen rondom mobile en/of BYOD? Onze adviseurs vertellen ze graag aan u.

Reacties zijn gesloten.