Informatiebeveiliging

Stroomuitval, brand, inbraak, virussen, crashende servers of uitval van uw computers. Fysiek of virtueel: bedreigingen zijn er altijd en overal. De continuïteit van uw organisatie hangt samen met de beschikbaarheid van uw bedrijfsinformatie. Deze kunt u waarborgen met slimme ICT-oplossingen. Continuïteit, ook in situaties waar u geen invloed op heeft.

Om bij een calamiteit weer zo snel mogelijk operationeel te zijn gaan we stapsgewijs en grondig te werk.

Stap 1: voorzorgsmaatregelen – informatiebeveiliging

De kwaliteit – waaronder de beschikbaarheid – van uw informatie bepaalt de waarde van uw organisatie. Beschermende en beveiligende IT-maatregelen zijn er voor die momenten dat een calamiteit zich onverhoopt toch voordoet. Maatregelen die zowel fysiek als virtueel mensen, middelen, processen én informatie raken. Weten hoe uw onderneming ervoor staat? Een ICT-scan geeft u dit inzicht.

Stap 2: ICT-calamiteitenplan

Met een calamiteitenplan bent voorbereid. Proactief spelen we daarbij in op drie aspecten van informatiebeveiliging:

  1. In kaart brengen van de reële risico’s en gevolgen hiervan voor uw organisatie en de manier waarop deze ondervangen kunnen/moeten worden.
  2. Vaststellen wat de maximale down time van uw IT-omgeving is. Wij zorgen er voor dat u deze niet gaat overschrijden.
  3. Inzichtelijk krijgen hoe veilig uw bedrijfsinformatie is (toegankelijkheid en mate van beschikbaarheid). Wij zorgen dat uw informatie altijd veilig is.

Stap 3: ervaren ondersteuning

Solipsis regelt al sinds de beginjaren ’90 informatiebeveiligings-, back-up- en uitwijkvoorzieningen in alle soorten en maten. Met deze ervaring bent u verzekerd van een stevig stappenplan om bij een calamiteit zo snel mogelijk weer operationeel te zijn en de schade te beperken. Neem contact op met ons en laat u informeren.

securityP